Potloden

Over potloden...

Potloden zijn instrument waar je mee kunt schrijven. U kunt potloden in alle standen en op vele ondergronden gebruiken. De eigenschappen van potloden zijn: goedkoop, in vele kleuren verkrijgbaar, uitgumbaar, potloden laten zich eenvoudig scherpen met een mes of puntenslijper. Ook is het kindvriendelijk. De naam "potloden" komt van de voorgander van het grafietpotloode: de "loodstiften". Men maakte al potloden vanaf de 17de eeuw. Destijds maakte men potloden uit de kern van vrij hard materiaal grafiet in een houten omhulsel.

Het fabriceren van potloden...

Potloden zijn een soort tekengerei: ze bestaan uit een stift met een houten omhulsel. Deze stift is gemaakt uit een mengsel van grafiet en klei. Dit mengsel wordt in een oven gebakken. Wanneer er veel klei wordt gebruikt en weinig grafiet, worden het harde potloden. Andersom: veel grafiet en weinig klei geeft zachte potloden.

Potloden kopen...

Potloden zijn vrijwel overal te verkrijgen, zo ook op onze site www.worldofgifts.eu. Hier vindt u ook originele potloden, zoals reuze-potloden, potloden voor kinderen (met een clown-hoofdje), professioneel ogende potloden voor op je werk, enzovoort. Ga dus vlug naar de categorige "Schrijven" en bestel in enkele klikken je potloden. Deze potloden zullen in slechts enkele dagen bij uw thuis aankomen.

x
Toevoegen aan winkelwagen

Vul hier het aantal in dat u wilt bestellen

Aantal: