Petten

Wat zijn petten...

Petten zijn hoofddeksels waarbij er zich alleen aan de voorkant een klep bevindt. Petten kunnen zich positioneren qua vorm tussen hoeden (de klep is hier rondom) en mutsen (geen klep). Van oorsprong zijn de petten kledingsstukken die vooral door kinderen en arbeiders werden gedragen. Met de arbeiders wordt hier de toen "lagere klasse" bedoeld. Hieruit is dan ook een uitdrukking ontstaan: "Jan met de pet".

Petten en mode...

Tegenwoordig worden petten niet veel meer gedragen. Af en toe duiken er nog petten op in de vrouwenmode. Petten worden ook gebruikt om bij jongeren hun stijl te benadrukken. Zo worden er nog vaak petten gespot bij bijvoorbeeld hiphoppers en gabbers. Er bestaat wel een zeer groot verschil tussen deze laatste twee groepen qua petten-model. De laatste mode bij de hiphoppers is namelijk dat de klep recht blijft staan, terwijl bij de gabbers de pet zo krom mogelijk getrokken wordt.

Onze petten...

Wij hebben een klein assortiment aan petten die online worden verkocht. Wanneer u echter petten zoekt die moeten dienen als promotiemiddel ( petten met bijvoorbeeld de opdruk van het logo van uw bedrijf ), dan raden wij u de site http://www.hsg-relatiegeschenken.com aan. Voor één of enkele onbedrukte petten kunt u echter op onze World of gifts webshop terecht. Hier kunt u in slechts enkele klikken uw petten bestellen. Klik dus vlug verder naar de categorie onder "Vrije Tijd" en bestel je petten!

x
Toevoegen aan winkelwagen

Vul hier het aantal in dat u wilt bestellen

Aantal: