Klokken

Wat zijn klokken...

Klokken zijn meetinstrumenten waarmee de tijd gelezen kan worden. Er bestaan verscheidene soorten klokken. De meest voorkomende klokken zijn de analoge en de digitale klokken. Beide soorten klokken kunnen worden teruggevonden op onze website (klik hieronder verder): van funky modellen tot ouderwetse, statische klokken voor op je bureau.

Geschiedenis van klokken...

De eerste klokken die bestonden waren zonnewijzers, waarbij het draaien van de aarde de maat voor de tijd aangaf. Door de uitvinding van zandlopers en allerlei andere mechanismen werd het slingeruurwerk gevonden. Dit was de eerste stap naar het maken van klokken! Er bestaat ongelooflijk veel verschil in de nauwkeurigheid voor materiaal voor klokken. Klokken met een slinger zijn namelijk zeer onnauwkeurig, terwijl het gebruik van kwartskristal zeer ten goede komt voor de nauwkeurigheid van klokken. Absoluut de nauwkeurigste klokken zijn de kwartsuurwerken!

Onze klokken...

Wij hebben verscheidene klokken te koop op onze webshop. Klik hieronder door om ons gehele assortiment aan klokken te bekijken.

x
Toevoegen aan winkelwagen

Vul hier het aantal in dat u wilt bestellen

Aantal: